Hjem > Nyheder > Indhold

Kan dæmpes og ikke-dæmpbar LED lamper

Dec 08, 2015

Mange retrofit LED lamper sælges i to versioner; kan dæmpes og ikke kan dæmpes. Du skal vælge den rigtige type til din belysning kredsløb.

I flere år har producenterne indføre LED lamper på markedet med det endelige mål at erstatte glødelamper og CFL lamper. Udformningen af disse lamper har udviklet sig fra meget simpel ikke-dæmpbar løsninger, sofistikeret men dyrt dæmpbare løsninger, så endelig mere omkostningseffektiv dæmpbare løsninger.

Dæmp LED lamper kan spare energi og ændrer visuelle udseende og stemning på dit space. Du kan bruge en dæmpbar LED-lampe i et ikke-dæmpbar kredsløb. Du bør ikke bruge en ikke-dæmpbar lampe i en dæmpbar kredsløb, da det kan forårsage skader på lampe og eller kredsløb. Integreret lamper er tydeligt markeret som dæmpes eller ikke-dæmpbar på emballagen og på lampen.

De fleste lysdæmpere installeret i dag er designet til at bruges med high-power kredsløb til at drive traditionelle glødelamper, som var alle helt ensartet og kan dæmpes ved blot en ændring af spænding. LED lamper er derimod lavt strømforbrug og mere komplekse. En LED pære er en solid-state produkt, der har bygget i kredsløb (kaldet en driver), der tager høj spænding AC input nuværende og konverterer det til lavspænding DC-strøm til at drive lysdioder. Desuden er driver specifikationer ikke ensartet på tværs af LED industri.

De er mange forskellige typer lysdæmpere installeret i hjem og kontorer i forskellige specifikationer (f.eks. resistive; førende og trailing-kant og elektronisk). Så når du bruger nye LED lamper med eksisterende lysdæmpere der er en tilsvarende af gamle teknologi med ny som kan være udfordrende.

Matchende gamle og nye

Driver i dæmpbar LED lamper kan arbejde med mange typer af lysdæmper, men ikke alle, for eksempel LED lamper har tendens til at fungere bedre med trailing-kant lysdæmpere snarere end førende lysdæmpere, men en eksisterende lysdæmper kan have en minimum belastning, der er for høj for en LED lampe, fx 60W glødelamper kan bruge en lysdæmper, der har en minimal belastning af 25W udskiftning LED har en effekt af 6.5W - under det niveau, der kræves af lysdæmper. Dedikeret LED lysdæmpere har en meget lav minimum power rating.

Dæmp oplevelsen kan være anderledes med LED. Overordnet er LED lysdæmper ydeevne reguleret af evne til LED driver/chip og foreneligheden af de dimming kredsløb. Da der er et stort antal mulige kombinationer af lamper og lysdæmper, det er ikke være muligt at have en LED-lampe, der virker i alle dimming miljøer.

LED i øjeblikket har et lavere dimming udvalg end en glødelampe-lysdioder i øjeblikket dæmpet ned til omkring 10% af den samlede lyseffekt boer filamenter kan gå til 1-2%.  Lav spænding transformers tilføje som bruges med MR16 12V projektører også til kompleksitet

Hvad sker der når en lysdæmper er uforenelig med en LED-lampe?

Mange LED lamper er annonceret som dæmpbar, men i virkeligheden udførelsen af mange af dem er uimponerende med varierende resultater afhængigt af lysdæmper bruges og påfyldning af kredsløbet. I nogle tilfælde er LED-lampe taget ud af sin boks og installeret i et rum med en lysdæmper kun for at opdage flimrende og ujævn justering af lysniveau.

· Flickering - lamper flimrer (kan også opstå, hvis en ikke-dæmpbar lampen bruges)

· Drop-out - ingen lys output i slutningen af skalaen

· Døde rejser - når lysdæmper reguleres der er ingen tilsvarende ændring i lyseffekten (lys kan ikke dæmpe til acceptabelt niveau)

· Ikke glat - lys output kan ikke gå fra dim til lyse lineært

· Flere lamper - spørgsmål kan blive synlige, når flere lamper er tilføjet

· Skader eller fejl - LED-driver, kredsløb eller LED er beskadiget eller mislykkes.

· Belastning under minimum - power belastning af LED-lampe er under minimum kræves af lysdæmper

· Mixed modeller-forskellige modeller af LED vil sandsynligvis have forskellige drivere - siden drivere opfører sig anderledes dette kunne resultere i dimming spørgsmål.

Hvad kan jeg gøre ved dæmpning LED pærer?

· Ideelt opgradere din dimming kredsløb med god kvalitet lysdæmpere designet til LED - let at gøre for nye LED installationer. Dette er en god investering for levetiden af din LED lampe.

· Sørg for at du køber den rigtige dæmpes eller ikke-dæmpbar LED for din type af kredsløb

· Brug en kompatibel lysdæmper

· Ændring du kredsløb fra dimming til ikke-dæmpning hvis ikke brugt meget

· Fjerne transformers bruges med 12V MR16 lamper og konvertere til 240V GU10 lamper i samme montering af skiftende lampe indehaveren (skal udfyldes af en elektriker)

· Bør du overveje at købe den samme model og mærke af LED lampe til alle fittings i et område med et værelse (alle lamper vil have den samme driver)

· Det ville også være en god idé at købe reservedele - LED-teknologi (som med andre teknologier såsom mobiltelefoner) altid forbedre og ændre.

Det vigtigste er: skal du kontakte en kvalificeret elektriker for at foretage ændringer til dit kredsløb.