Hjem > Branchekendskab > Indhold

Oversigt over Lysdioden dimming teknologi

Dec 27, 2016

Dæmpning er en større retning af LED driver teknologiudvikling. Der er 2 måder at realisere dæmpning fra teknologi aspekt, som er PWM og Triac. Triac har flere fordele i den udskiftelige projekt. Men PWM opfylder menneskets LED lysdæmper kravet om nøjagtighed, effektivitet og hengivenhed bedre. Så er design adjudgement forskellige base på forskellige princippet mellem dem.

Der er 3 typer kræver af nedtoning: 1. brug af funktionen reguleringslinje, som indgangen, mødelokale og så videre; 2. afspejling af livsstil og liv comfortability, som ikke kun kunne justere lys lysstyrken ifølge miljø, men også kunne folie atmosfære. 3. brug af miljøbeskyttelse og energibesparelser, i mellemtiden er det nyeste at behøve af "Energy Star". Energibesparelser er de mest fremtrædende fordele og vigtigt grundlag for regeringen udstedt en politik for at fremme teknologien ansøgning. Hvis dimming teknologi skal bruges til daglig belysning, det ville spille en større energibesparelser fordel af LED-belysning.

Der er 3 vigtigste måder af LED lysdæmper på markedet i øjeblikket: 1. lineære dæmpning; 2. Triac lysdæmper; 3. PWM dæmpning. De tre måder har deres egne fordele og ulemper. Lineære dæmpning hovedsagelig baserer på simpel spænding adskillelse princippet. Fordelene er anvendelsen er enkel og ingen indblanding. Og ulemperne er ikke kun stive og ineffektive, men også gør hvidt lys LED forskudt mod gult lys mens lav LED elektronisk strøm. Desuden vil der blive overophedet på grund af spænding adskillelse.

Triac lysdæmper er den udbredte dimming måde af ansøgning om glødepærer og energibesparende lamper i øjeblikket. Dens Funktionsprincip er til input spænding bølgeform gennem overledning vinkel efter cut-bølge, hvilket resulterer i en tangerer output spænding bølgeform. Anvendelsen af tangential princip kan reducere udgangsspænding RMS for at mindske den almindelige belastning (resistive belastning) magt. Fordele ved Triac lysdæmper er effektivitet og stabil. Men base på Funktionsprincip, der er nogle design ulemper, når den anvendes. Som når belastningen store magt, overledning vinkel vil let ufrankeret og output bølgeform bliver ujævn, og vibrationer og spikes vil forekomme. Disse ustabile output gør LED flimre. På grund af tidligere glødelampe ikke flimmer er fordi det er lineær lastning og den nuværende normalt op til 50mA arbejde. Så er den Triac lysdæmper på markedet i øjeblikket, som er egnet til glødelampe, ikke egnet til LED produkter. Det er nødvendigt at blive bedre til at passe i LED karakteristisk.

Under forudsætning af LED lys marked stor udskiftning potentielle foretrækker terminal producenter hovedsagelig Triac. Siden de se fra vinklen af bekvemmelighed af lampe udskiftning. Der er mange LED lysdæmper produkter baseret på Triac, og de er også optimeret til power factor korrektion (PFC), nøjagtige output, bred vifte, flimmer gratis og så videre. Dog er det generelt accepteret, at teknologien er kun en overgangsperiode teknologi: Triac er udviklet til glødelamper, med Karakteristik af LED til at tilpasse sig de særlige kendetegn ved Triac, hvilket begrænser den videre udvikling af LED lysdæmper teknologi.

PWM dimming teknologi er i øjeblikket betragtes som den mest lovende dimming LED-teknologi. Mens dim af pulse bredde PWM er det nødvendigt at fastsætte en supplerende pulse bredde justering signalkilde. Gennem skiftende input puls signal normeret maksimalydelse for at modulere LED driver chip på magt FET gate til kontrolsignal, for at opnå formålet med justering af den aktuelle LED. Der er 3 fordele ved PWM sletten: 1. farvetemperatur på hvid lys LED vil blive udlignet med den drivende nuværende størrelse, der er mangel af lineære dæmpning. Og PWM mindskes vil ikke have problemet; 2. PWM kontrol nøjagtighed er meget højere end lineære dæmpning; 3. basen på PWM digital dæmpning har meget mere langsigtede teknologi expansibility, det er bedre for den fremtidige intelligent LED teknologi integrerede udvikling.